Behandlingstilbud

Derfor bør du unne deg massasje/muskelterapibehandling

MassasjeDet er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. Mange av massasjeteknikkene har sitt utspring i gamle kulturer. De visste da, det vi har begynt å skjønne nå, hvilken enorm virkning massasjen har på helsen vår – både den kroppslige og mentale.

SLIK VIRKER MASSASJEN

Massasjen virker avslappende på kroppen og gir økt velvære og indre ro.

MUSKLENE

Massasjen kan gi bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon. Korte spente muskler, strekkes og slapper av. Og de får tilbake sin elastisitet og bevegelighet. Dette er årsaken til at idrettsutøvere ofte bruker massasje både før og etter trening. Musklene heles raskere og krampe og stivhet reduseres.

HUDEN

Massasje kan forebygge rynker. Den økte blodsirkulasjonen fører til at fibrene i huden stimuleres. Dette bidrar til at elastisiteten, styrken og cellefornyelsen øker.

SIRKULASJONS OG LYMFESYSTEMET

Massasje bidrar til at du puster dypere og til at blodårene utvider seg. Dette bedrer sirkulasjonen og gir blodet oksygen. Økt sirkulasjon betyr også at oksygen og næringsstoffer effektivt når frem til musklene. Lymfesystemet har ingen egen pumpe, slik som hjertet er for blodet og er derfor avhengig av muskel- aktivitet for fungere godt. Dessuten vil den økte sirkulasjonen bidra til at vitale næringsstoffer fraktes til. Nyrer og lever, som er viktige renseorganer. På den måten bidrar massasje til at avfallstoffer mer effektivt fraktes bort fra kroppen.

FORDØYELSEN

Massasje forbygger forstoppelse. Fordøyelsessystemet reagerer rask på stress, spenninger og angst. Massasje reduserer stress og bidrar dermed til at fordøyelsen bedres. Dette kan redusere forstoppelse og luftplager.

IMMUNFORSVARET

Stresshormoner har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Undersøkelser viser at nivåene av stresshormonet Kortisol synker under massasje og at regelmessig massasje dermed styrker immunforsvaret. Den beskyttende effekten som massasje gir på kroppen varer i opptil en uke etter en enkel behandling.

FRIGJØR LYKKEHORMONER

Massasje fremmer avslapning. Undersøkelser viser at massasjelignende berøring frigjør et hormon som kalles oxytocin – det såkalte kjærlighet og avslapningshormonet. Oxytocin har en rekke positive effekter på kroppen. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen.